Читај ми!

Српском документарцу награда у Лос Анђелесу

Остварење "Murder revisited", српског редитеља Милана Милетића проглашено је на Фестивалу југоисточног европског филма у Лос Анђелесу за најбољи кратки документарни филм.

Филм Милана Милетића Murder revisited освојио је на Фестивалу југоисточног европског филма у Лос Анђелесу (SEE Fest 2012) награду за најбољи кратки документарни филм.

Фестивал је синоћ завршен пројекцијом турског епа Future Lasts forever Еџкана Алпера који је награђен у категорији најбољи дугометражни филм на фестивалу, саопштили су организатори Фестивала.

Почасну награду медијског спонзора фестивала „Филм без граница" добило је турско остварење Do not forget me Istanbul, омнибус од седам прича које је режирало седам редитеља.

Жири од 17 чланова чинили су људи из индустрије који су Кристини Николовој из Бугарске доделили награду за најбољи деби за филм Faith, Love and Whiskey.

Прича о словачким Ромима Cigarettes and Songs Марека Шулика и Јане Ковалцикове проглашена је најбољим документарцем.

Почасна награда уручена је хрватском филму Габриел Влатке Воркапић, док су два кратка филма The Visit Словенца Михе Мацинија и Cold Shover Орсја Нађпала добили награду за најбољи кратки филм.

Добитник награде публике Фестивала је румунска романтична комедија Hello! How Are You? Александруа Мафтеија.

Фестивал југоисточног европског филма одржан је седми пут и представља прозор у другачију кинематографију америчкој публици.

Пројекције су организоване у Бриџис театру Универзитета у Калифорнији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи