Читај ми!

Британке најдебље у Европи

Агенција Европске уније за статистику изнела је забрињавајуће податке. Свака четврта дама у Уједињеном Краљевству кубури са килажом до те мере да јој она угрожава здравље. Узнемирава и чињеница да су младе Британке много подложније гојазности од својих вршњакиња у осталим земљама Европе.

Жене из Британије су и званично најдебље у Европи. Четвртина житељки Уједињеног Краљевства је толико гојазно да им је здравље због тога угрожено. Ово је много већи проценат него у осталим државама Западне Европе.

Јачи пол у Британији скоро исто тако лоше стоји на листи најдебљих - заузима јако друго место, одмах после мушкараца са Малте.

Научнике нарочито забрињава чињеница да се већ у раним годинама код жена јављају проблеми са килажом.

Узнемиравајућих 16 одсто младих жена у Британији (од 18 до 24 године) је гојазно, док је у другим земљама тај проценат много нижи и креће се између један и три одсто.

Међу британским момцима, ситуација је нешто боља, јер их је „само" шест одсто са прекомерном килажом. Стање се погоршава са годинама, па је тако чак трећина мушкараца старих између 45 и 64 година предебело.

До ових забрињавајућих података дошао је Еуростат, агенција Европске уније која се бави статистиком и која је упоређивала проценат гојазних у 19 земаља.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи