Читај ми!

Нема изговора – вежбајте, шетајте, будите увек у покрету

Колико сте физички активни? Колико сте пута друге обавезе ставили испред потреба свог тела? Данас се обележава Међународни дан физичке активности.

Нема изговора – вежбајте, шетајте, будите увек у покрету Нема изговора – вежбајте, шетајте, будите увек у покрету

О значају физичке активности говорио је професор Владимир Милетић са Факултета спорта и физичког васпитања у Београду истакавши  да за почетак физичке активности никада није касно.

"Није касно  започети са неким новим физичким  променама, јер од када смо се родили, почињемо да се крећемо имамо родитеље који нас усмеравају, стручњаке и сложен систем физичке културе који нас прати од вртића, током свих школовања. Ми смо цео живот под неком врстом контроле која је везана за физичку активност. Деци не треба постављати ограничења“, рекао је проф. Милетић.

Истиче да ће увек постојати знак које нам тело даје да нешто треба да урадимо, али треба развити вољне радње које ће нас натерати да урадимо нешто што и не бисмо. Већ 85 година постоји Факултет спорта и физичког васпитања, некадашњег Дифа. Сви ови стручњаци бавиће се мониторингом физичке активности.

„Генетски смо предиспонирани да се крећемо и не треба пратити изговоре. Зато смо ми професори, као и тренери строги када је физичка активност у питању“, рекао је професор Милетић.

Последице физичке неактивности

„ Он укључује пасивни модус када ви престајете да се бавите оним чиме за шта вас је природа креирала и тада се јављају хроничне болести, хипертензија. Препорука је сарадња екологије и физичке културе, са стручњацима физичке културе. Треба увек тражити стручно мишљење.

Препорука је да се прошета, направи пар корака и вежби, јер нас ван нашег ума ништа не спречава да смо физички активни“, закључио је професор Владимир Милетић са Факултета спорта и физичког васпитања у Београду.

понедељак, 20. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара