Читај ми!

Спортисткиње Црвене звезде се укључиле у кампању „Рак је излечив“

Због посла професионални спортисти морају на редовне здравствене прегледе и знају колико је важно на време бринути о здрављу. Ту поруку желеле су да пошаљу свима. У месецу борбе против рака дојке, чланице 16 женских клубова Црвене звезде подржале су и Националну кампању „Рак је излечив“, коју је покренуо РТС.

У овој причи није важно да ли навијамо за Звезду, Партизан или неки други клуб, важна је тимска игра за здравље. Ту поруку су послале Звездине звезде. Неке су први пут урадиле мамографски преглед, неке преглед чека, а неке су победиле најтежу болест.

Ја сам неко ко је имао канцер дојке пре 11 година. Богу хвала, успешно излечена кроз хемиотерапију, зрачење, трајало је све годину дана, тада сам имала 37 година и двоје мале деце. Јако ми је битно што покушавамо да допремо до жена и девојака да иду на превентивне прегледе, то је ствар већ хигијене, као што перете субе и умивате се, тако бих волела да идемо на време“, каже председница Фудбалског клуба Црвена звезда Сандра Сремчевић.

„Због моје породичне анамнезе, моја мајка, две сестре, две тетке, све су оперисане на време, тако да су све живе. То је моја главна порука, само се прегледајте, живите здраво, спавајте довољно“, наводи председница Кошаркашког клуба Црвена звезда Анђа Вукмировић Радуловић.

„Са децом се не разговара довољно, време меље, деца су нам погубљена, имамо јако одговоран задатак, данас је превенција, сутра нешто друго, и да им дамо добар пример за њихову здраву будућност“, истиче Ана Бојић из Пливачког клуба Црвена звезда.

„Имам осећај да се лечимо када је већ касно. Било би лепо да се поради на свести људи, кроз нас спортисте на децу“, додаје Сара Гаровић из Рукометног клуба Црвена звезда.

„Ово је заиста добра идеја која је присутна читавог октобра, дала нам је за право да подржимо на овај начин и да кажемо да је превентива као и у спорту и у животу толико значајна, и данас су овде представници 16 клубова Спортског друштва ЦЗ“, каже генерални секретар Спортског друштва Црвена звезда Зоран Аврамовић.

У оквиру Националне кампање „Рак је излечив“, коју је покренула наша кућа, а поводом октобра – месеца борбе против рака дојке, испред РТС-а у Таковској је мобилни мамограф. Скрининг прегледи обављају се од 3. октобра.

„До сада је прегледано преко 1.150 жена, свој преглед је за првих десетак дана заказало више од 2.050 жена, тако да су сви термини заказани, закључно са 2. новембром, када завршавамо рад овде“, наводи координаторка за скрининг са Института „Батут“, др Радољупка Радосављевић.

Мобилни мамограф је већ био у Београду на Калемегдану, у Пожаревцу, Краљеву, Јагодини, Лесковцу, Чајетини. Од почетка године прегледано је 10.600 жена.

недеља, 28. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару