Читај ми!

Три капи етарског уља чајног дрвета добре су за здравље

Многе лековите биљке садрже једињења која се снажно боре против бактерија. Које су то биљке и како се правилно употребљавају, како их правилно комбиновати код различитих здравствених проблема?

Момчило Антонијевић травар и новинар истакао је да чајно дрво није пореклом из Србије, да расте у Аустралији, али је нешто што треба да се нађе у свакој кућној апотеци.

„То је биљка која садржи етерично уље које је специфично, јер делује и на грам позитивне и грам негативне бактерије и гљивице“, истакао је травар.

Додаје да се етерично уље чајног дрвета добија дестилацијом водене паре. Спада у ретку групу етеричних уља које сме да се наноси директно на кожу, а може да се користи за инхалације, као и орално, што се не препоручује код других уља.

"Познато је да су уља и тинктуре четинара лековите, па је тако и клека четинар који има пуно добрих својстава за здравље. Плава клека је зимзелени жбун, постоји женски и мушки, плод је бобичаст, љубичасте боје и веома је укусан. Користи се код лечења дисајних путева, као и код урогениталних тегоба. Етарско уље клеке се препоручује људима који пате од мокраћних инфекција", истакао је Момчило Антонијевић.

Напоменуо је да бели лук има необичан мирис, али захваљујући сумпорним једињењима ове биљке делује на различите врсте бактерија и гљивица. Он има репутацију невероватне биљке на коју се често ослањамо, када је у питању превентива здравља.

среда, 01. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво