Читај ми!

Како се решити досадних гљивица на природан начин

Свако ко је имао искуства са гљивичном инфекцијом, зна колико то може бити фрустрирајуће. Гљивичне инфекције често могу изазвати бројне непријатности, иако ретко озбиљно угрожавају здравље.

Како се решити досадних гљивица на природан начин Како се решити досадних гљивица на природан начин

За лечење и превенцију гљивичних инфекција, такође познатих као микозе, обично се користе антифунгални лекови, и креме – на лекарски рецепт или без рецепта, али постоје бројни природни антифунгални препарати који могу такође бити ефикасни, што потврђују многе студије.

Домаћи препарат против гљивица, можете и сами направити од природних а ефикасних састојака.

Јогурт и пробиотици – Вагина је дом бројних корисних микроба, који под контролом држе микробе који изазивају болести, као што је кандида. Она неконтролисано буја када антибиотици или хормони промене равнотежу.

Употреба јогурта или пробиотичке хране, постала је уобичајени природни лек за вагиналне гљивичне инфекције са циљем обнављања популације пријатељских бактерија у вагини.

Извештај из 2003. је открио да студије сугеришу да реколонизација вагине лактобацила обећава као третман за гљивичне инфекције, и док је потребно развити још студија, знамо да је редовно узимање корисних бактерија веома корисно за тело.

Скоро па универзални – бели лук

Бели лук – Бројне студије су показале да предности белог лука укључују његова антифунгална својства. На пример, показало се да је бели лук чак ефикаснији против атлетског стопала од лекова који се издају на рецепт као што је ламисил, пише портал draxe.com.

Истраживања показују да су једињења у белом луку ефикасна против гљивица које изазивају атлетско стопало.

Етерично уље оригана – Уље оригана је моћан антибиотик на биљној бази. Утврђено је да инхибира кандиду и да има антигљивичну активност. Заједно са уљем тимијана делује против гљивица које нападају житарице из складишта. Иако је оригано супер моћан природни антибиотик, будите опрезни. Може изазвати осећај печења и треба га јако разблажити „носећим уљем“.

Такође, се не препоручује наношење на осетљиве делове тела.

Уље чајевца – Показало се ефикасним против различитих врста кандида у бројним студијама. У једној таквој студији, показало се да је уље чајевца активно ин витро против свих тестираних сојева и било је веома успешно у убрзавању елиминације кандиде из експериментално заражене вагине пацова.

Даље студије су показале да долази до повлачења инфекције без обзира на то да ли је инфицирајући сој био осетљив или отпоран на флуконазол.

Кокосово уље као природни моћан антибиотик

Кокосово уље познато је по својствима која подржавају здравље и јачају имунитет. У случају гљивица у телу, кокосово уље може пружити велику предност.

Гљивице постоје у комплетној слузокожи вашег тела, посебно у цревима, али ретко изазивају проблеме осим ако не почну да бујају.

У том случају, природни антибиотик, попут кокосовог уља, може бити веома користан. Пошто прекомерни унос шећера, стрес или општа слабост имуног система могу изазвати раст гљивица, гљивични нокат представља само једну потенцијалну манифестацију овог гљивичног раста и може пратити системску гљивичну инфекцију.

Кокосово уље садржи масне киселине средњег ланца које убијају гљивице. Ове специјалне масти показују снажна антивирусна, антибактеријска и антифунгална дејства која могу да убију гљивице, због чега их треба узети у обзир за лечење гљивица ноктију на ногама и другим подручјима.

Уље копра – Његова лековита својства позната су од давнина. Пријављено је да копар поседује антибактеријска својства, што га чини потенцијалним извором еколошки прихватљивог лека против гљивица.

Такође је и етерично уље екстраховано из семена мирођије показало способност да поремети баријеру пропустљивости плазма мембране, што може помоћи у уклањању бактерија које изазивају гљивице.

Елиминишите шећер и храну са квасцима из исхране

Смањење количине шећера и рафинисаних угљених хидрата може у великој мери смањити инфекцију гљивица. Разлог за то је што се квасац храни шећером, ферментирајући га да би произвео алкохол у облику етанола и још токсичније хемикалије, зване ацеталдехид.

Када зауставите потенцијалну зависност од шећера и смањите количину шећера у вашој исхрани, смањујете количину која је доступна гљивицама у вашим цревима. Прекомерни раст гљивица, који доводи до синдрома пропуштања црева, може довести до имунолошких реакција.

Најбоље је избегавати прерађену храну, шећере свих врста, сиреве, алкохолна пића и прерађено месо. Једите житарице и поврће са високим садржајем угљених хидрата умерено. Фокусирајте се више на сирово или лагано парено поврће и немасно месо.

Борна киселина

Борна киселина има антибактеријска својства, што је чини одличним, приступачним кућним леком за гљивице.

Истраживања показују да су капсуле супозиторија борне киселине веома ефикасне против гљивичних инфекција, посебно оних изазваних кандидом. Рана студија је открила да супозиторије борне киселине, када се узимају ноћу, седам до 10 дана, имају стопу излечења до 92 одсто.

Часопис Diabetes Care, открио је да су вагиналне супозиторије са борном киселином ефикасније против инфекција кандидом код дијабетичара од оралних лекова, а Journal of Women's Health је открио да је то безбедна алтернатива за лечење четири или више инфекција у једној години.

Међутим, борна киселина може повремено да изазове вагинално печење, треба је разблажити или користити уз упутства лекара.Такође, може бити токсична када се прогута и не треба је користити често или када сте у другом стању.

недеља, 07. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару