Читај ми!

Сексуални живот после педесете, без предрасуда ослушкујте своје тело

Старење има много предности – јача друштвене вештине, даје већу емоционалну стабилност и способност да се ослонимо на себе и срећу. Процесом старења неке од виталних функција нашег организма постају успореније, али ум постаје оштрији.

Истраживачи откривају неке од предности старења, једна од њих је и усклађен сексуални живот.

„Многе жене старије од 50 година, имају проблем са дијабетесом, вишком килограма и сувом вагином. Савет стручњака је да се треба усредсредити на комуникацију и интимност са својим партнером“, истакла је др Кејти Пропст, гинеколог са клинике у Кливленду.

Доторка Пропст предлаже да себи и свом партнеру опишете како се „осећате“ у вези у одређеним ситуацијама.

„Будите искрени према себи и запитајте се да ли се у вашем животу или у вашој вези дешавају ствари које вас спречавају да имате интимне тренутке са партнером. Препреке у вези имају тенденцију да више утичу на жене него на мушкарце када је у питању секс“, додаје докторка.

Џес О'Рајли, сексолог и водитељ подкаста Sex with dr Jess истиче да жеља за сексом опада после педесете године. Због тога у себи треба подстицати размишљање колико и шта нам секс значи у том периоду живота.

Докторка препоручује проналажење сензуалности у храни, музици и уметности, јер све то може побољшати сексуални живот. Гледање на ужитак без предрасуда, можете одржати сексуални живот активним.

Докторка Пропст саветује људима да не дозволе да их ограничавајуће културолошке предрасуде шта чини „прави“ секс, спрече у проналажењу сопственог пута ка задовољству.

У свакој вези, било да се ради о једној ноћи или годинама, постоје ствари о којима треба причати. Једна од њих је и отворен разговор о сексу.

недеља, 06. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи