Читај ми!

Размена искустава и техника у лечењу срца на конгресу кардиолога „Синергија“

Само прошле године болести срца и крвних судова однеле су више од 55.000 живота у Србији. А не мора да буде тако – од промене начина живота, преко превенције, дијагностике, до благовременог лечења.

О новинама у кардиологији, бржем збрињавању ургентних стања, примени минимално инвазивних процедура, до размене искустава и знања - све то доноси „Синергија“ – конгрес кардиолога који окупља стручњаке из земље, региона, света.

„На Конгресу кардиолози из земље и иностранства дискутују о најновијим европским препорукама о лечењу болесника са срчаним обољењима. Овде имамо прилику да дискутујемо, а онда и применимо те препоруке“, каже академик проф. др Горан Станковић, директор Клинике за кардиологију УКЦС и организатор „Синергије“.

Према његовим речима, највећа светска имена из интервентне кардиологије ће на Универзитетско-клиничком центру Србије уживо радити најтеже интервенције.

„Одредили смо болеснике којима нисмо успели у нашим центрима да оперативно завршимо реваскуларизацију и да научимо како да следећи пут можемо сами“, наводи Станковић.

Осим тога, током конгреса биће и холограмска укључења колега из читавог света са којима ће бити размењивана знања и технике.

Станковић истиче да на овај начин Србија и домаћи лекари покушавају да одрже корак са Европом и светом.

„Имали смо велики број излагања на редовном конгресу Европског удружења кардиолога, а наша докторка Татјана Попара је први аутор европских водича за лечење најчешће аритмије апсолуте. Држимо корак са светом и мислим да је ово изузетна прилика да 1.200 кардиолога из Србије и региона размени искуства, дискутује и унапреди лечење пацијената“, закључио је Станковић.

недеља, 06. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи