Читај ми!

Милан Јоковић: Треба веровати у званичну медицину, иако сви знамо макар једног костоломца

Живот без бола подразумевамо и очекујемо, а када нас нешто заболи, желимо да то што пре решимо. Брзог и лаког решења, нажалост, углавном нема. Сви знамо макар једног костоломца, или неког коме је тај костоломац са неколико додира однео мигрену, болове у доњем делу леђа, врату...

„Реч хиропрактичар потиче од две речи: хиро, што значи рука, и практис, што значи парктичар. Хиропрактика подразумева једну манипулацију у коштано-мишићном систему“, рекао је др Милан Јоковић, председник Спиналног удружења Србије и директор Клинике за неурохирургију КЦС.

Одлазак наших људи код алтернативних лекара, чак и када је у питању кичма, доктор је оценио као одлазак код људи који путем својих реклама нуде излечења од разних дијагноза. То рекламирање на друштвеним мрежама допринело је да људи када имају проблем траже лек, али не знају да ли су на правом месту и да ли је особа којој се обраћају права.

„Људи који се баве хиропрактиком, а ми нисмо против, јер је то доказана метода лечења, могу да лече, ако за то заврше факултет. Код нас је довољан само курс, прогласите се за хиропрактичара, отворите ординацију и лечите људе. То треба да се реши на нивоу државе“, истакао је др Милан Јоковић.

„У нашој земљи нема школе ни факултета за хиропраксију, па нема ни људи едукованих за то. Чести су нам пацијенти који долазе на клинику после хиропрактике. Треба ићи у званичне здравствене институције на лечење“, закључио је др Милан Јоковић, председник Спиналног удружења Србије и директор Клинике за неурохирургију КЦС. 

понедељак, 07. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи