Читај ми!

Центар за минималну инванзивну хирургију – бржа и прецизна операција, бржи опоравак

Ургентни центар је променио адресу и сада је у новој згради Универзитетског клиничког центра Србије. Осим бољих услова, нове опреме, отворили су и нови Центар за минималну инванзивну хирургију.

Брзи пријем пацијента, брза и прецизна операција, бржи опоравак – то је укратко Центар за минимално инванзивну хирургију у новој згради Клиничког центра Србије.

Од како је отворен урађено је око 350 операција, а од почетка недеље више од 30.

Зорану Зарићу је на Клиници оперисан тумор дебелог црева и после четири дана од операције иде кући јер је постоперативни ток успешан и добар.

Предности центра који се налази у оквиру Клинике за ургентну хирургију осетиће пацијенти, лекари, али и држава – поручују стручњаци.

„Добијају мањи рез, мање је крварење, прецизнија операција, брже се опорављају. Ово није краткорочни бенефит. Мислим да правимо једну озбиљу школу и где ће да се едукују људи из Србије, региона. Eкономски то је значајна уштеда за државу“, наглашава доц. др Миљан Ћеранић, начелник Центра за минимално инванзивну хирургију, Ургентног центра.

„Добили смо фанстатичне услове, од стационара где леже болесници, новог пријема, новог комплетног операционог блока. Ово је једна од тих сала у којој ће доћи робот 'Да Винчи' наредних пар месеци. Максимално савремена опрема и један додатни елан за рад“, наводи проф. др Павле Грегорић, директор Клинике за ургентну хирургију, Ургентног центра.

Зато су и планови за будућност бројни.

„Оно што планирамо да уведемо у оквиру тог центра да наставимо са баријатријском хирургијом, хирургијом гојазности у наредних пар недеља и од јесени планирамо да кренемо са једнодвеном хирургијом", додаје професор Грегорић.

„Ово је нешто што спаја ендоскопксу хирургију како Клиничког центра Србије, тако и целе земље и региона. Тако да је планирано да ово буде едукативни центар“, истиче др Ћеранић.

У Центру су до сада између осталог оперисали пацијенте са тумором дебелог црева, упалом слепог црева, килом, карциномом простате.

понедељак, 07. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи