Жика Јелић о борби против ковида: Од првог тренутка сам био сигуран да ћу да се извучем

Музичар Жика Јелић, један од „вечитих момака“ и оснивача познате „Ју групе“, почетком марта је изашао из болнице. За РТС Ординацију говори како се изборио са ковидом-19.

 

Жика Јелић је због ковида-19 био смештен у Клиничко-болничком центру „Драгиша Мишовић“ . Гостујући у РТС ординацији каже да се разболео тачно две недеље по пријему прве дозе Синофармове вакцине.

„Почео сам ненормално да кашљем, потпуно без разлога, а онда ми се током ноћи појави лагана температура и брат Драги ме је одмах одвезао у ковид амбуланту“, каже гост Марије Поповић.

Брат Драги је такође имао благу температуру, али се много боље осећао и није жели да се тестира јер је мислио да је вероватно само мало назебао. Захваљујући томе што се тако осећао, био је у могућности да помогне брату.

Додаје да није имао високу температуру, углавном 37,5, али је губио апетит, био је јако малаксао и после осам дана од када му је тестом потврђено да има ковид-19, брат Драги је дошао по њега и одвео га на Инфективну клинику.

Жика напомиње да није имао никакве болове, само је осећао страшну изнемоглост да готово није био способан да стоји. Са тријаже на Инфетивној клиници су га упутили у клинику  „Драгиша Мишовић“.

„Право да вам кажем, то је тренутак кога се радо сећам, јер долазим у собу у којој седи један момак на кревету, који као и ја има захваћена оба плућна крила. Њему дају кисеоник, мени дају кисеоник, али ја сам сигуран да ћу да се извучем“, тврди познати музичар.

Он и младић Ивица са којим се налазио у соби целу ситуацију су преокренули на шалу и нису један другоме дозвољавали да их обузму бриге, нити да се плаше за своје здравље, мада му је у једном тренутку ипак пало на памет да брату саопшти неке важне чињенице од значаја за његуву децу и где се шта налази.

Иако има пуних 78 година, тврди да му је највише помогло то што се није препустио јадиковању већ се усредсредио на позитивно размишљање – да види поново своју децу, да види своје две унуке које су рођене прошле године и да види своје другаре, да се састане са њима и лепе пролећне дане проведе уживајући са свима њима.

„Да престане све ово, да почну концерти и да се, коначно, вратимо нормалном животу. Ето, то ми је било на памети и само сам о томе размишљао“, додаје Јелић.

Нема већих последица после прележане болести, осим што је приметио да нема толико снаге, као раније, можда и због тога што му је наглашено да ништа тешко не треба да ради.

„Од лекара сам добио савет да лагано шетам – онако старачки – руке на леђа и полако“, нашалио се легендарни рокер на крају гостовања у РТС ординацији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 16. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи