Читај ми!

Болница у Бејруту пацијентима служи веганску храну

Болница Халек у Бејруту, у Либану, постала је прва болница на свету, која од првог марта 2021. године, служи веганске оброке својим пацијентима како би помогла у њиховом бржем опоравку

Промена јеловника уследила је због прелазног периода, када је пацијентима понуђено да бирају храну животињског порекла и веганске оброке, уз сугестије о здравственим предностима одабира биљне хране, насупрот храни животињског порекла, која нуди различите опасности за организам.

Болница је промене у свом начину исхране пацијената објавила на Инстаграму, потресном објавом.

„Наши пацијенти више се неће будити после операције, да би их дочекали шунка, сир, млеко и јаја ... управо она храна која је можда допринела њиховим здравственим проблемима", објавила је болница Халек.

„Када Светска здравствена организација класификује прерађено месо као канцерогену групу која узрокује рак, а спада у исту групу као и дуван, а црвено месо као канцерогену групу 2А, тада је служење меса у болници исто као служење цигарета у болници",  навели су из болнице.

Такође се истиче да према Центру за контролу и превенцију болести, три од четири нове заразне болести потичу од животиња.

„Усвајање биљне дијете научно је доказано, она не само да зауставља еволуцију одређених болести, већ их може и преокренути. Зато имамо моралну одговорност да делујемо и ускладимо своја уверења са својим поступцима", навели су из болнице.

Уместо животињских производа, болница Халек сада нуди разне биљне оброке, попут сендвича са фајитом, веганских пљескавица, пице и кроасане, заједно са веганским верзијама традиционалних блискоисточних јела, као што су тањири са шавармом, шиш барак и сендвичи са лабнехом.

среда, 16. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи