Читај ми!

Јачи од страха – модни креатори и славне даме у борби против рака дојке

Београдски фешн вик се већ четврту годину заредом укључује у акцију подршке женама које болују од рака дојке и скреће пажњу на важност превентивних прегледа. На ревији „Јачи од страха“ креације домаћих модних дизајнера носиће славне даме.

Рак дојке је међу малигним обољењима водећи узрок смрти жена у целом свету, али је такође и болест која се у 90 одсто случајева завршава позитивним исходом ако се открије на време.

Сања Драгић успела је да победи ову подмуклу болест.

„Пре годину дана, у октобру, напипала сам ту квржицу. Одмах сам заказала преглед код лекара. Уследио је класичан лекарски преглед, ултразвук, мамографија и биопсија. Некако сам интуитивно знала да је у питању малигни тумор тако да сам резултате који су потврдили спремно дочекала за изазов и борбу која следи“, сећа се Сања.

Према њеним речима, нормално је да се човек уплаши: „Била сам и љута, бесна, али сам се брзо сабрала и рекла себи да је страх највећи непријатељ у животу, па и у овоме. Сузе, бес не помажу“.  

Подршка супруга и сестре Сањи су били најважнији у борби на путу до оздрављења. 

Тумор се може појавити и развити у кратком периоду. 

„У априлу сам била на редовном прегледу, а у октобру сам напипала квржицу на дојци. Зато је јако важно обављати самопрегледе дојки једном месечно, а једном годишње да жена оде на преглед и на скрининг јер је рак дојке потенцијално излечив уколико се открије на време“, нагласила је Сања и додала да је код ње лечење трајало скоро годину дана. 

Београдски фешн вик се већ четврту годину заредом укључује у акцију подршке женама које болују од рака дојке и скреће пажњу на важност превентивних прегледа. 

Данашња ревија, на којој ће моделе представити модни креатори Валентина Обрадовић, Игор Тодоровић, Весна Крацановић, Даниела Глишић, Светлана Јаћовић, Тијана Милутиновић и Соња Јоцић, посвећена је акцији „Послушај“ уз главну поруку: Јачи од страха

„Первол фешн вик већ годинама уназад прати ту манифестацију упоредо са редовном активношћу која подразумева и апел и бригу о женама које се налазе у тој ситуацији“, истакао је, гостујући у Јутарњем програму, модни креатор Игор Тодоровић. 

Мода је део живота сваке жене, нагласио је Тодоровић, и логично је да она да одговори и подржи борбу која је заиста тешка.

„Вечерас ће моделе носити познате личности. Мој модел ће носити Мирјана Карановић, то је модел који смо правили наменски. Све моје колеге су направиле хаљину тим поводом“, објаснио је Тодоровић и додао да се све његове колеге радо одазову на позиве за овакве акције без обзира на то да ли имају ревију на Београдској недељи моде.

Ревија Јачи од страха почиње у 17 часова, а може се пратии онлајн на Јутјуб каналу Београдске недеље моде, као и на профилу на Инстаграму.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 18. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи