Читај ми!

Храна која зида мишиће

На путу до жељене фигуре много је више оних који се фокусирају на вежбање, док јеловник остављају по страни. Нутриционисти поручују да је то велика грешка јер постоје начини да се мишићи изграде и то далеко од теретане.

Борба за жељену линију одвија се на два фронта – у кухињи и у вежбаоници или парку уколико је то место где више волите да се бавите физичком активношћу.

Бодибилдери често имају јаја на трпези. Због тога не чуди што су на списку великог броја дијета које се саветују у случају да је циљ смањење масних наслага или повећање мишићне масе.   

Њихова тајна је висок садржај протеина, што „мишићи воле“, док истовремено утиче на уклањање сала због ниске калоријске вредности. 

Жуманце је важно јер садржи витамин Б12 који је неопходан за правилну контракцију мушића и разлагање масноћа. 

Будући да су богати витамином Е, бадеми ће заштитити ваше мишиће од микро-пукотина које се јављају након сваког тренинга. 

Мање оштећења – бржи напредак и учинак вежбања, поручују нутриционисти. Такође, ови орашасти плодови садрже протеин који је неопходан за раст мишића.

Комбинацију протеина и омега 3 масних киселина наћи ћете у месу лососа. Поменуте масне киселине такође помажу бржи опоравак мишића, а када се то деси спремни су за „усисавање“ протеина из ове рибе. 

Оне који воле чоколадно млеко обрадоваће вест да ће им овај напитак донети мишиће. Аминокиселине из млека такође поправљају ћелије нешег организма.

Чоколадно млеко је добро узети након тренинга као вид награде, али и да бисмо осигурали да ће „повређене“ ћелије мишића бити брзо враћене у савршено стање. 

Уколико сте у потрази за намирницом која има доста протеина, а мало масти, пилетина је решење. 

У 100 грама пилећег меса има 30 грама протеина уз само четири грама масноћа, што га чини идеалним залогајем на путу до већих мишића. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 18. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи