Читај ми!

Планине нас зову – пешачење, дружење, здравље

На овогодишњи дан пешачења у Србији, Планинарски савез је позвао грађане да прошетају обележеним стазама индивидуално или у мањим групама, уз помоћ чланова планинарских друштава. Чланови краљевачког Планинарског друштва „Железничар“ прошетали су обронцима Столова.

Корак по корак за корак ближе здрављу. Кроз храстову шуму, обрноцима Столова пробијала се група предвођена члановима краљевачког Планинарског друштва „Железничар“.

„Ово је нешто невероватно. Планине зову, људи дођите, прелепо је, уживајте. Људи се све више и више одазивају. Видите, доста има и младих овде“, каже Златко Хасанбеговић.

Четрнаестогодишњи Сава Лекић из Краљева каже да планинари седам, осам година и да му није тешко. А за Миљка Шућуровића из Ужица дружење има предност.

Тако, у добром друштву лакше се прешла стаза дуга 12 километара.

„Кренули смо од манастира Жиче, до Голијске трансфезале. Оштра главица, је врх негде око 728 метара. Није тешка стаза и не журимо. Лагано, одмарамо се, тако да је прикладна за сваки узраст“, објашњава Драган Јовановић, председник Планинарског друштва „Железничар“ из Краљева.

Ове године једни друге су бодрили са веће удаљености јер су настојали да се придржавају мера и одржавају безбедан размак, истиче Снежана Пантовић. 

На Столове се ове године пело и са друге стране. Планинарско друштво „Гвоздац“ позвало је Краљевчане да прошетају од Брезне до врха Усовица.

петак, 18. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи