Панда победила лењост, будите као панда

Хоби, изазов али и посао, то је спојила једна Панда која је победила лењост и кренула у акцију. На том путу, свакодневно јој се придружује група младих ентузијаста.

У шуми, на стази али и на друштвеним мрежама. Једну, ни мало лењу Панду, однедавно срећемо свуда. У слободно време бави се бројањем својих, али и туђих корака.

Панда из наше приче није као све друге. Она обожава да трчи ида своје виртуелне пријатеље охрабрује да заједно обарају рекорде.

За све који се са њом упусте у километарско путовање, Панда је припремила занимљиве изазове. На пример, постоји изазов да потрошите 2.000 калорија. Шта треба да урадите да га остварите?

„Да би остварилиа тај изазов, потребно је да претрчите укупно 2.000 калорија за месец дана. То је отприлике од 20 до 30 километара“, објашњава Славиша Радовић из екише Панда која трчи.

За пандину екипу из џунгле која је у бољој форми ту су и озбиљнији изазови. Најтежи је прикупити 990 километара за годину дана, колико износи дужина реке Саве.

„Није потребно да трчимо уз реку Саву мада ако би неко желео то би стварно било страва. Можете да трчите у својим парковима, око блокова, улицама, где год желите пре посла, након посла, пре школе. Што се тиче изазова од 50 километара трчања на плажи, за тај изазов јесте потребно да будемо на мору и трчимо по песку. Ако не на мору, можемо да трчимо Адом или неком другом реком али је потребно да трчимо обалама“, каже Радовић.

Ко не може да трчи, километре може да прикупи и ходањем. Било коју активност Панда дозвољава ако се игра по правилима.

„Бициклисти могу да рачунају километре које проведу на бициклу а заправо можемо да рачунамо све што наш фитнес сат или мобилни телефон који користимо за трчења може да сними, макар то било и ђускање у клубу. Ми смо скупили тим програмера и математичара који заправо контролишу шта тркачи раде“, наводи Радовић.

Мотив више за све који размишљају да ли да се са Пандом упусте у трку до циља, могла би да буде хуманост, јер Панда и њен тим део новца који се уплаћује за изазове одваја за децу без родитељског старања. Малишани ће крајем године добити патике, а Панда нове пријатеље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи