Труднице нису ризична група – нема разлога за бригу, већ опрез

Од када се појавио коронавирус многе труднице се налазе у страху за себе и своју бебу. Проф. др Жељко Миковић, директор Гинеколошко-акушерске клинике Народни фронт, сматра да нема разлога за панику.

Директор Гинеколошко-акушерске клинике Народни фронт проф. др Жељко Миковић истиче да су установе потпуно спремне да трудницама пруже сву потребну заштиту.

„Труднице су уплашене као и сви други људи, а посебних разлога за то нема. Према до сада познатим научним доказима труднице нису нити више угрожене нити чешће обољевају од опште популације и не спадају у ту јако ризичну групу“, каже др Миковић.

За њих мере превенције важе као и за остале људе. 

Миковић наводи да сви до сада познати подаци показују да коронавирус не изазива побачај, аномалије, нити може угрозити плод у току трудноће или у току самог порођаја.

Каже да су ипак повећане мере безбедности, смањују се гужве у амбулантама и спремни су путеви ако се појави заражена трудница што до сада није случај.

Додаје да средстава за хигијену и заштитне опреме клиника има довољно. 

Заражена трудница би од почетка била изолована, а задржавање у болници ће бити само онолико колико је нужно. 

„Труднице су најосетљивија категорија у другим погледима и њима увек морамо да придамо велики значај“, закључује Миковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи