Шест ствари које можете да радите ако сте у самоизолацији

Када нам је комуникација са спољашњим светом онемогућена, обично се налазимо у изолацији или карантину. Одједном имамо вишак времена, мало се чудно осећамо, па нема журбе. Појачане мере предострожности или карантин, могу бити у болничким или кућним условима. Коронавирус је ту.

У свету је ситуација веома озбиљна, наше комшије Италијани у опасној су здравственој изолацији која је резултирала смртним случајевима. А шта ми сами можемо да учинимо за друге и за себе?

Карантин не треба схватити као казну, већ као превентиву, са осмишљеним планом. Шта би нам ваљало чинити за 14 дана изолације када останемо код куће. Веровали или не, нема ту места досади, време можемо провести квалитетно.

1. Књиге – Стално подсећамо себе да немамо времена за неке добре књиге које би смо волели да прочитамо, али нам брзи животни ритам то не дозвољава. Ту су књиге, вребају са полице и чекају на нашу руку. Уз добру књигу, време ће брже проћи, а ми ћемо бити задовољни.

2. Онлајн забава, игрице, учење језика, виртуелно путовање светом – Било да сте по годинама, интересовању или навикама припадник миленијалаца, генерације зед, постоји онлајн веза са целим светом. Пићете кафу и размењивати приче преко нета. Директног контакта нема.

3. Филмови, серије, омиљене емисије, ево прилике да на миру, пажљиво погледате неке од садржаја, који вам се стално измичу због недостатка времена.

4Средите стан – корисно, практично, велико спремање, јер када се карантин заврши све ће вам бити на свом месту, живот ће бити лакши, а како кажу, ред у кући је и ред у глави.

5. Вежбајте, добро је за кондицију. Један од предлога је и јога, која нас потпуно враћа нама самима. Пожељна је и медитација, а сигурно ни машта не би изостала.

6. Пресадите цвеће, средите терасу, лепше ћете дочекати пролеће које долази. Мада, ни поглед кроз прозор није лоша ствар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи