Захваљујући 5Г мрежи лекари у Кини на даљину постављају дијагнозу

Проблем са којим су се Кинези суочили у случају епидемије коронавируса је и преоптерећеност и изложеност зарази медицинског особља. Захваљујући могућностима 5Г технологије нашли су начина да смање број медицинских радника на лицу места.

Нови коронавирус први пут су на даљину дијагностификовали лекари болнице у Ченгдуу, главном граду провинције Сичуан. Уместо уживо, лекари на екранима рачунара могу да виде пацијенте и њихове налазе из болница на Тибету, удаљених више од 700 километара.

Доктор Ли Џенлин пацијента зараженог коронавирусом скенира компјутеризованом томографијом, однос ЦТ-ом, како би пратио да ли се стање побољшава. Све то могуће је захваљујући 5Г технологији.

„ЦТ скен је веома популаран и широко се примењују у откривању многих болести у Кини и остатку света, посебно сада са коронавирусом. Овде је примена 5Г технологије веома важна. Кроз удаљени пренос 5Г можемо да контролишемо ЦТ скенере у болницама у удаљеним регионима“, наводи Ли Џенлин, заменик директора Одељења радиологије у болници у Ченгдуу.

Овакве методе могле би да смање притисак на медицинско особеље које је у првој линији борбе са епидемијом, сматра доктор Ли.

„Медицинско особље на линији борбе је исцрпљено јер раде прековремено. Након што оду кућама, морају да проведу у карантину најмање 14 дана. Даљинским успостављањем дијагнозе смањујемо број медицинских радника на лицу места, чиме се смањује потенцијални ризик од инфекције“, додаје Ли Џенлин.

Осим тога, ЦТ скенер пружа велику ефикасност у откривању коронавируса код оних који немају симптоме инфекције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи