Корак по корак – ходањем до здравља и витке линије

Ходање је најједноставнија метода за топљење сувишних килограма. Убраја се у групу лакших физичких активности, која доноси бројне здравствене користи, а не захтева пуно напора, закључак је научника.

Ходање је једноставна физичка активност, одлична је и за здравље. Људско тело је створено да би ходало, а тим стручњака, за магазин Health, објаснио је да ходање може постати омиљени вид рекреације.

Свакодневна шетња доноси значајне резултате у процесу губитка сувишних килограма.

Пошто нам за ходање није потребна посебна припрема, као и опрема, ходање је доступно свима. Редовним шетњама можемо одржавати оптималну телесну тежину.

Студија америчких научника открила је да програм ходања умереног интензитета у трајању од 12 недеља, смањује масноће, обим струка и повећава кондицију код гојазних жена.

Помаже и у превенцији тешких болести, а стручњаци тврде да петоминутне шетње на сваких 30 минута током дана убрзавају метаболизам, снижавају ниво шећера у крви и смањују крвни притисак.

Ниво холестерола се смањује, а позитивни учинци ходања, преносе се и на ментално здравље. Такође се смањује и ризик од депресије, посебно, ако се шета у позитивном друштву.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи