Најбољи начин за сагоревање масноћа је ходање

Уколико тражите најбољи начин да сагорите вишак масноћа и побољшате стање организма, уместо трошења новца на тренинге, прво покушајте нешто једноставније – више ходајте.

Нутрициониста и лични тренер познатих личности Харли Пастернак, на чијој листи клијената су Ким Кардашијан, Аријана Гранде и Лејди Гага, каже да интензивне кардио-вежбе нису најбољи начин за достизање витке фигуре.

Заправо је доказано да код неких људи кардио-тренинзи имају контраефекте. Пастернак тврди да уз више интензивних кардио-вежби сагоревате више калорија у минуту, међутим, већи проценат тих калорија стиже из „немасних извора“. За разлику од тога, ходањем ћете потрошити више масноће.

Још једна пратећа појава интензивних кардио-вежби им не иде у прилог, а то је глад. Пастернак тврди да постоји директна веза између интензитета кардио-вежби и апетита. Што више тренирате на тај начин, то ћете бити гладнији после тренинга. То вас може довести у ситуацију да једете више него што бисте иначе.

„Од људи након таквих тренинга чујем да су прождрљиви, па поједу колач без глутена и свеже цеђени сок пун шећера“, каже тренер.

Додаје да код екстремнијих кардио-вежби имате веће шансе и да се повредите. Особама које желе да скину килограме, Пастернак саветује да набаве добре патике за шетњу. Ходање се такође сматра прихватљивом методом вежбања за људе свих нивоа физичке активности.

Према његовим подацима, Американци у просеку пређу 4.100 корака дневно, док становници здравијих земаља за исто време направе више од 10.000 корака. Стога Пастернак својим клијентима даје дневне задатке да пређу између 10.000 и 14.000 корака.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи