Нови доказ да је цимет добар за здравље
Цимет у исхрани и те како користи здрављу, потврђује ново аустралијско истраживање по коме тај зачин снижава температуру желуца и помаже приликом варења.
Аустралијски научници са Универзитета у Мелбурну (RMIT University School of Engineering) спровели су истраживање код варења свиња уз помоћ капсула које реагују на гасове, преноси Телеграф.
Према резултатима истраживања објављеним у листу Scientific Reports, цимет у исхрани животиња смањио је ниво угљен-диоксида у желуцу, на тај начин хладећи њихова тела.
Укупно здравље свиња које су јеле храну с додатком цимета знатно се побољшало.
„Цимет у њиховој храни смањио је лучење киселине у пробави, што им је хладило желудац током варења“, открио је вођа истраживања професор Куруш Калантар Задех.
Према његовим речима, цимет је такође штитио зидове желуца и танког црева животиња.
„Није ни чудо што је цимет толико популаран у топлим регионима, када он чини да се људи осећају боље и даје им осећај хлађења“, истиче вођа студије.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 2
Пошаљи коментар