Дугорочно вежбање добро за здравље, али и новчаник!

Чланарине за теретану и учешће у разним спортовима који подстичу физичку активност могу бити прилично скупи и понекад се чини да се једноставно не исплате. Нова студија, међутим, показује да дугорочно вежбање заправо чува новац.

Истраживачи америчког Удружења за болести срца анализирали су податке 26.000 Американаца који су у анкети открили појединости о својим физичким активностима. Дат им је препоручени програм вежбања који је налагао умерено вежбање пола сата, пет пута недељно, или 25 минута интензивних вежби три дана у недељи.

Студија, објављена у часопису Journal of the American Heart Association, утврдила је да су пацијенти са срчаним обољењима, уз препоручену количину вежбања, уштедели 2.500 долара годишње на болничким рачунима.

Чак и особе без срчаних проблема и здравствених ризика уштеделе су у просеку 500 долара.

Аутор студије Курам Насир рекао је за Ен-Би-Си да, уколико би само 20 одсто особа са срчаним проблемима, које тренутно не вежбају, почеле да се баве физичком активношћу, САД би уштеделе шест милијарди долара годишње у здравству.

Разлика би се, како каже, могла приметити и на индивидуалном нивоу. „Финансијске добробити са регуларним вежбањем су примећене кроз цели спектар људи под ризиком, укључујући оне са кардиоваскуларним болестима и без њих“, закључио је Насир.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи