Читај ми!

Нада Мацура вас зове на Фестивал здравља

Пролећни Фестивал здравља, 11. по реду, који промовише здравље и здрав начин живота, биће одржан 19. и 20. марта, у Дому омладине Београда. Промотер фестивала Нада Мацура.

На фестивалу који се одржава под слоганом „Учините данас нешто добро за своје здравље“, представиће се више од 70 излагача, а сви који посете манифестацију моћи ће да се посаветују са лекарима, обаве бесплатне прегледе општег здравственог стања, измере ниво шећера у крви, посаветују се са психијатром, обаве нутриционистичке прегледе....

Теме „Лили апотеке“ Фестивала здравља су борба против гојазности, едукација о балансу унетих и потрошених калорија и важност бављења физичким активностима, а на манифестацији ће учествовати домови здравља, приватне ординације, болнице и апотеке, фармацеутске куће и сви они који се баве здравом исхраном, преноси Танјуг.

Директорка фестивала Мима Фазлагић рекла је на конференцији за новинаре да ће на фестивалу грађани свих узраста моћи да пронађу нешто за себе, прецизирајући да ће предавања и радионице трајати сваки дан од 10 до 20 сати.

Биће организована акредитована предавања за здравствене раднике којима ће лекари и медицинске сестре моћи бесплатно да присуствују и тако добију бодове за обнављање лиценце.

Овогодишњи промотер фестивала Нада Мацура навела је да је значајно што се фестивал бави темом гојазности истичући да је осим држања дијета и здраве исхране за добро здравље важно бављење физичком активношћу.

У оквиру фестивала биће организован и „Моја кравица дечји кутак“, где ће малишани моћи да цртају и учествују у радионицама, а најбоље радове наградиће комапнија „Имлек“.

Такође, биће представљен и пројекат „Болница за медведиће, кравице и остале другаре“, где ће малишани моћи да донесу своје играчке на прегледе и кроз разговор са студентима медицине разбију страх од „белих мантила“.

Организатори су на конференцији најавили и предстојећи Дечји фестивал здравља и знања „Врапчић Јана“, која ће се 3. и 4. априла одржати у „Миксер хаусу“.

Генерални спонзор фестивала је, као и претходних година, Здравствена установа Апотека „Лили доргерија“, а спонзори су и „Мг Мивела“, компаније „Имлек“, „Оралент“ и "Cryo-save", као и пројекат „Пронађи меру“.

Улаз на фестивал је бесплатан.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи