Читај ми!

Житарице лече тугу, спанаћ безвољност!

Нутриционисти поручују да нерасположење, депресију, бес, некада може да ублажи правилан одабир намирница. Тугу „лече“ житарице сa млеком, стрес чоколада, раздражљивост јабуке, кикирики, зелени чај, нервозу лосос или нека друга врста рибе, безвољност спанаћ.

Ако нисте расположени, постајете депресивни, „кратки са живцима“, нутриционисти предлажу да спас пронађете у храни. Тврде да одређене намирнице могу да нас усреће и побољшају физичко стање организма, пише 24 сата хр.

Туга је понекад показатељ да вам недостаје витамин Д, односно серотонин, зато треба конзумирати житарице сa млеком.

Особе које су под великим стресом и мисле да ће им срце „искочити из груди“, требало би да једу чоколаду.

Са нервозом ћете се најлакше изборити једући лосос или неку другу врсту рибе, која је богата омега-3 масним киселинама. Ако сте нервозни због ПМС-а једите житарице и јаја, поручују стручњаци.

Раздражљивост ће ублажити и јабуке, кикирики, зелени чај, који ће помоћи и да се побољша концентрација.

У борби против летаргије, тромости и безвољности препоручује се салата од спанаћа. Она ће организам снабдети фолном киселином и потпуно га „раздрмати“. Особе које не воле спанаћ могу да ставе грашак, пасуљ или печурке, јер имају исти учинак.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи