Читај ми!

Довољно је прати зубе два пута дневно

Нема потребе прати зубе више од два пута дневно, тврде француски стручњаци и наглашавају да је за таложење каменца око зуба потребно 12 сати.

Није неопходно прати зубе после сваког оброка, односно три или више пута на дан, довољно је два пута, саопштила је Француска унија за орално здравље, а преноси данас париски лист Поен (Le Point).

Унија је донела ту одлуку јер стручњаци сматрају да се треба прилогодити радним људима који не могу да иду кући током паузе за ручак.

Према резултатима истраживања, тек једна четвртина радне популације у тој држави пере зубе после ручка.

Та организација препоручује два пута дневно прање, јер је за таложење каменца око зуба потребно 12 сати.

Када је о ручку реч, стоматолози препоручују употребу жваки без шећера после оброка, али упозоравају да и поред тога не треба никако занемарити хигијену зуба, десни и усне дупље.

Прање два пута дневно не сме да траје, као што је код многих сада уобичајено, 40 до 50 секунди, већ препоручена три минута.

Међу препорукама зубних лекара је и коришћење електричне четкице за зубе и зубног конца.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 26. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи