Читај ми!

Депресивни брже старе

Људи који пате од депресије или имају предиспозиције за овај медицински поремећај, имају ћелијске реакције на брже старење, што може довести до других болести.

Депресија није само питање психолошке неравнотеже, већ оставља трагове на ћелијама и тако утиче на брже старење, саопштили су холандски научници, а преносе француски медији.

Холандски научници су испитали 2.407 добровољаца са или без депресије или предиспозиције за депресију. Они су закључили да су они који имају депресију или предиспозицију, имали ћелијске реакције на брже старење.

„То брже старење особа с депресијом може да доведе до других болести, као што су дијабетес или кардиоваскуларне болести“, наводи се у студији.

Депресија иначе спада у групу поремећаја расположења. Депресивно расположење карактерише повлачење у себе, потиштеност, пад животне динамике, несаница, губитак апетита, песимизам, успорени мисаони ток, осећај безнађа и беспомоћности.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 26. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи