Читај ми!

Чоколада сагорева масти?

Чоколада можда има много калорија, али неутралише масноће и не дозвољава да се „лепе“ на телу, тврде шпански истраживачи. Страсни љубитељи ове посластице имају мањи ниво масти у крви, бољу циркулацију, мање проблема са крвним притиском и здравије срце.

Шпански истраживачи анализирали су исхрану и активности 1.500 тинејџера старих између 12 и 17 година у девет европских земаља.

Утврђено је да људи који једу много чоколаде генерално имају мање масноће у телу, преноси портал Кликс.

Такође, стручњаци су закључили да ова посластица има позитиван утицај и на циркулацију, крвни притисак и здравље срца, пише британски Дејли мејл.

Резултати истраживања Универзитета у Гранади подудара се са ранијим закључцима стручњака у Калифорнији, који су утврдили да страсни љубитељи чоколаде имају мањи ниво масноће у крви.

Чоколада можда има много калорија, али такође неутралише масноће и не дозвољава да се „лепе“ на телу, тврде шпански истраживачи.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 26. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи