Читај ми!

Операцијом може да се лечи епилепсија

Истраживање научника болнице „Хенри Форд“ и групе „Спектрум“, показало је да епилепсија код старих особа може да се излечи операцијом. То је, према речима стручњака, одржива и ефикасна метода лечења једног од најчешћих неуролошких поремећаја у свету.

Операција на мозгу може бити успешна у лечењу епилепсије код старих особа, показало је истраживање научника болнице „Хенри Форд“ и групе „Спектрум“.

„Традиционално, операције старих особа се избегавају због медицинских и оперативних компликација. Ипак, студија je показала да је то одржива и ефикасна метода лечења“, каже неурохирург доктор Санџај Патра.

Истраживање је спроведено на 122 пацијента болнице „Хенри Форд“ који пате од парцијалне епилепсије, чији се узрочник налази у чеоном делу мозга.

Резултати су показали да је 78 одсто старијих пацијената престало да има нападе, док је такво побољшање забележено само код 58 одсто svih пацијената.

Посебно је занимљиво то што су пацијенти старији од 60 година најбоље реаговали на операције, а чак 91 одсто њих није више имао нападе.

Иначе, епилепсија је један од најчешћих неуролошких поремећаја у свету.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи