Читај ми!

Гравиола - природни лек против рака

Биљка гравиола представља еликсир здравља, јер помаже у лечењу малигних болести уништавајући само канцерогене ћелије, штити имунолошки систем, спречава настанак смртоносних инфекција и успоставља нормалан рад органа.

На врху листе моћних антиканцерогених биљака, према мишљењу стручњака, налази се гравиола (Annona muricata), биљка Средње и Јужне Америке.

Природно станиште јој је југ Мексика, Перу и део Бразила, док се најмасовније узгаја на просторима Северне Америке и западне Африке.

Гравиола је зимзелена биљка благог и пријатног укуса који подсећа на јогурт од јагоде, комбинован са ананасом и бананом.

Успева у подручјима високе влаге са релативно топлим зимама, јер не подноси температуру испод пет степени.

На ниским температурама лишће и ситне гране, такође, трпе неповратна оштећења губећи драгоцене лековите састојке.

За исхрану се употребљава плод у свежем облику или сок, а лековита је цела биљка - кора, листови, плод и семенке.

У перуанској Амазонији чај од листова гравиоле користи се као средство за смирење и против дијабетеса, док у бразилској Амазонији овај чај користе за лечење јетре. У Индији га препоручују за бољи сан, против болести жучи и прехладе, али и као средство за брже трежњење. У Африци своју примену налази као аналгетик и као лек за дечју грозницу.

Али, савремена истраживања показала су да гравиола има снажно антиканцерогено дејство. Ако је веровати истраживачима, ови плодови ефикасно убијају ћелије рака и чак су десет хиљада пута јачи у односу на савремене лекове који се користе у хемиотерапији.

Осим тога, за разлику од цитостатика који уништавају и здраве ћелије, ова биљка деструктивно делује искључиво на ћелије рака.

Лабораторијски тестови показали су да екстракт гравиоле из стабла убија малигне ћелије 12 врста карцинома, међу којима и карцином дебелог црева, дојке, простате, плућа и гуштераче.

У лечењу малигних болести делује на више нивоа - уништава малигне ћелије без штетних пратећих ефеката као што су мучнине, губитак тежине и косе.

Истовремено, штити имунолошки систем, помаже у избегавању смртоносних инфекција, успоставља нормалан рад органа, враћа животну енергију и позитиван поглед на живот.

Повољно делује и на рад унутрашњих органа, успешно се бори са гљивицама, бактеријама и паразитима, ублажава депресивна стања и делује смирујуће на нервни систем, регулише крвни притисак.

Јужноамерички Индијанци је, између осталог, користе и за лечење срца, астме, артритиса.

Осим антиканцерогених састојака, зрели плодови су права ризница витамина Ц, Б1 и Б2, као и минерала фосфора.

Појава атипичних форми Паркинсонове болести је једина наведена нежељена појава, уколико се гравиола конзумира у неограниченим количинама.

Узрок су високе концентрације анонацина, супстанце која је доведена у везу са одређеним формама Паркинсонове болести.

У Америци је изведен покушај да се гравиола клонира, али после тога није поседовала антиканцерогена својства.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи