Читај ми!

Супермед, чаробњак за ране и инфекције

Револуција на пољу неге рана! Лековита својства меда позната су од давнина, међутим пред нама ће ускоро бити његов моћнији „рођак“ – "surgihoney"! Супермед, резултат биоинжењеринга, чини чуда када су у питању инфекције и ране.

Биоинжењерингом направљен супермед, производ назван surgihoney, чини чуда када су у питању ране и инфекције, а већ пуну годину тестира се у болници у Хемпширу на бебама, породиљама, болесним од рака и старијим људима, пише британски лист Дејли мејл.

Употребом безмало чудотворног меда ране, чиреви или инфекције изазване опасном бактеријом мултирезистентни стафилококус ауреус (МРСА) излечене су у року од неколико дана, док је број жена које су патиле од инфекција након царског реза преполовљен.

Лекари су невероватно дејство забележили и у случајевима зарастања рана војника који су дошли из Авганистана, а супермед показао се као изузетно користан у при неговању коже код пацијената којима је због хемиотерапије уграђен катетер.

Микробиолог болнице у Хемпширу, доктор Метју Драјден верује да ће се широм света десити револуција када је у питању нега рана.

Мед се, због својих лековитих својстава, користио вековима иако су доктори увек предност давали пеницилину и антибиотицима.

Међутим, surgihoney, пакован у кесице од по 10 грама, може да убије бактерије, паразите и гљивице, али и да истовремено подстакне и убрза зарастање рана.

„Спровео сам бројне лабораторијске тестове, упоредио га са медом из свих крајева света. Закључак је да је овај мед бољи за третирање било које врсте инфекције. Користио сам га последње године на пацијентима и резултати су невероватни“, објаснио је Драјден.

Бизнисмен Ијан Стејплс заслужан је за откриће супермеда. Најпре је купио органску фарму у Чилеу и бројне кошнице, да би затим у Ирској покренуо научно истраживање како би се утврдило који су то јединствени састојци који меду дају лековитост.

Упркос сјајним резултатима, супермеда у слободној продаји неће бити још неко време, јер је неопходно спровести додатна испитивања. 

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи