Читај ми!

Орашасти плодови јачају кости

Намирнице богате магнезијумом попут зеленог поврћа, плодова мора, лососа, а посебно орашасти плодови, једнако су важне за правилан развој костију, као и млекo и млечни производи, поручују амерички научници.

Родитељи су дуго добијали савете стручњака да деци дају довољне количине млека за јачање костију, али амерички научници поручују да је неопходно и да се редовно уносе намирнице попут бундевиног семена, бадема, лешника, пистаћа и других орашастих плодова, пише Дејли мејл.

Стручњаци са америчког Универзитета Бејлор, вршили су истраживање, анализирајући одређене намирнице и њихово деловање на развој костију.

Закључили су да је минерал магнезијум, једнако важан за правилно формирање скелетног система.

Због тога препоручују у свакодневној исхрани намирнице попут зеленог поврћа, плодова мора, лососа, а посебно орашасте плодове.

„Заблуда је да је за здравље костију битан само калцијум. Постоји читав низ супстанци које су потребне за правилан развој", рекао је вођа студије, доктор Стивен Абрамс.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи