Читај ми!

„Вечерња ужина“ не гоји?

Упркос увреженом мишљењу, оброк поједен касно увече може отерати вишак килограма! Резултати више истраживања показали су да „вечерње ужине“ могу чак убрзати метаболизам и учинити да осећај ситости између оброка следећег дана буде већи. Ограничења, ипак, постоје, а више користи имају мушкарци.

Каснија конзумација хране не мора изазивати гомилање вишка масноћа! Резултати најновијих истраживања показују да од ноћног дружења са фрижидером чак можемо имати користи.

Холандски стручњаци утврдили су да казеин, најдоминатнији протеин из млека, после вечерњег тренинга, а унет најмање 30 минута пре одласка на починак подстиче синтезу протеина код мушкараца.

Своје закључке холандски тим образложио је у журналу Medicine & Science in Sports & Exercise.

Студија спроведена на Државном универзитету Флориде показала је да ће припадници јачег пола имати бржи метаболизам следећег јутра ако поједу скромну ужину у поређењу са онима који на спавање оду без касне вечере.

Тај мини-оброк мора да се састоји искључиво или од протеина или угљених хидрата и не би требало да има више од 150 калорија.

Ако се одважите и грицнете нешто пре спавања, мање ћете бити гладни када се будете пробудили, али и учинити да осећај ситости између оброка током дана буде већи.

У овом случају, тврде чланови стручног тима са Флориде, не морате пазити на избор хране, али је паметније да протеина буде више како би мишићи „расли".

Уколико желите да се отарасите вишка масних наслага, идеалан начин да се заситите на крају дана је да поједете чинију житарица.

Учесници истраживања Универзитета „Вејн Стејт" који су увече уживали у муслију, корнфлексу или сличном производу у просеку су изгубили килограм за две недеље, док су остали смршали тек по 500 грама.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи