Читај ми!

Тетоважа може и живот да спасe

Тетовирање је у западној култури последњих година постало изузетно популаран начин за изражавања бунта, улепшавање или показивање осећања. Међутим, лекари кажу да тетоважа са здравственим информацијама може да спаси нечији живот.

Велики број људи, нарочито младих, у тетоважи виде креативан и уметнички начин изражавања и преношења онога што осећају, а лекари указују да тетоважа може да спасе живот када садржи личне здравствене информације.

За мање од сат времена, Робин Родерик је добила сталну здравствену картицу која указује на њен здравствени проблем – конгениталну адреналну хиперплазију, што указује да надбубрежна жлезда не ради како треба.

Портал Медицина преноси да тату уметник Џефри Гримет каже да је разговор који води с муштеријама пре тетовирања најважнији део процеса који му помаже да замисли шта је клијент замислио и то пренесе на сам дизајн.

Одлуку о месту тетоваже Џефри такође препушта муштерији али, како истиче, она мора бити на видно доступном месту на телу да би је медицинско особље могло јасно да види у хитним случајевима.

„Подручје ручног зглоба је добро место", каже Гримет јер, када мере пулс, лекари ће га одмах уочити.

Тетоважа је мањи хируршки захват, па је упутно о њој прво поразговарати с лекаром, истиче ендокринолог Салех Алдасукви јер, како тврди, „ако није изведена како треба, у овлашћеним салонима са чистим и стерилисаним инструментима, може доћи до инфекције".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи