Читај ми!

Рана менструација указује на болести срца

Жене које рано добију прву меструацију имају већи индекс телесне масе, већи обим струка, већи проценат телесних масти, а самим тим и ризик од кардиоваскуларних болести, тврде научници са Универзитета Харвард.

Рана менструација може да буде добар показатељ да ли ће жена бити склона гојењу и кардиоваскуларним обољењима касније у животу, показују резултати истраживања Универзитета Харвард.

Студија је показала да жене које рано добију прву меструацију имају већи индекс телесне масе, већи обим струка и већи проценат телесних масти.

Другим речима, ранија менструација повећава ризик од гојазности, а гојазност је повезана са кардиоваскуларним болестима.

У студији је учествовало 1.638 жена старијих од 40 година. Научници су забележили када су први пут имале менструацију, а затим су измерили масноће испод њихове коже и на стомаку.

Доктор Сабулаксми Трикуданатхан, који је водио студију, сматра да би рана менструација могла да буде право време да се девојкама укаже на здрав начин живота, како би се избегли здравствени проблеми касније у животу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи