Мршављење уз хамбургере?!

Бројке јасно показују – чак ни пет хамбургера недељно не угрожава женски витак струк! Наравно, не без зачкољице. Услов да се и отарасите неког сувишног килограма је да останете доследне режиму који подразумева два дана недељно искључиво здраве хране, али у оквиру само 600 калорија.

У циљу смањења ризика од рака, британски Центар за превенцију спровео је истраживање ради утврђивања везе између гојазности код жена и ризика од рака дојке.

Двема групама испитаница одређен је потпуно супротан режим исхране ради смањења килограма.

Прва група јела је шта год пожели пет дана недељно, али је два дана морала да се придржава ограничења од 600 калорија дневно, унетих преко здраве хране – претежно обраног јогурта, поврћа, или нискокалоричних напитака.

Друга група је била подвргнута класичном дијететском режиму, који се односио на строгу контролу уноса од највише 1.500 калорија дневно. Исхрана је била базирана на медитеранском типу, што подразумева претежно гриловано месо и рибу уз свеже поврће и воће.

Нико се није надао добијеним резултатима који су показали да су након шест месеци обе групе изгубиле подједнак број килограма, и то скоро седам!

Међутим, оно што је било највеће откровење је чињеница да је много већи проценат жена остао доследан дводневном недељном дијеталном режиму, него регуларној дијеталној исхрани током читавог периода.

Чак 44 одсто испитаница је испратило дијетални режим до краја уколико је рестрикција у исхрани подразумевала два дана, док је само 32 одсто било у стању да издржи класичну медитеранску дијету.

Остали процентуални удео жена је прекинуо дијету.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи