Читај ми!

Изливени нокти легло гљивица

Вештачки нокти добијени техником изливања гелом или другим материјалом представљају идеално место за развој бактерија и гљивица. Нису ретке ни алергије чији су узрочници акрилни састојци вештачког нокта или формалдехидна смола из лака.

Уколико имате слабе нокте који не могу да порасту преко одређене границе, можда сте разматрали могућност изливања ноктију.

Вештачки нокти се праве од акрилних материјала који покривају површину природног нокта и прелазе преко њега у дужину како би створили илузију природно дугачког нокта.

Међутим, вештачки нокти могу проузроковати низ проблема. Најчешћа нежељена реакција на је контактна алергија. Тестовима је доказано да су акрилни нокти чести узрочници екцема на рукама.

То није једини проблем. Гљивице представљају нарочито озбиљну претњу дамама које желе савршене нокте.

У припреми се нокат често бруси више него што је потребно и тако се истањује природна нокатна плоча. Ту се задржава вода и након стављања акрилата или гела, та влага теже испарава и стварају се идеални услови за развој патогених бактерија или гљивица.

Такво легло бактерија класичним сапуном је немогуће потпуно уклонити јер су добро заштићени вештачким делом нокта.

Такође, уколико радите нешто рукама и закачите нокат тако да се вештачки део макар и мало одвоји од природног, настаје савршено место за развој инфекција.

Ни лакови за нокте нису безопасни. Најчешћи алерген у њима је формалдехидна смола. Реакција се може јавити око нокта, али и на лицу, капцима, око уста и врата.

Примећено је да се женама које често изливају нокте, природан нокат доста истањио, променио боју или се издеформисао од турпијања и сталне прекривености гелом због чега не може да „дише".

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи