Читај ми!

Мршавите једући „непријатеље витког струка“

Намирнице проглашене за непријатеље складне фигуре, попут кромпира, пасуља, банана или пињола, могу вам бити одлични савезници у борби против сувишних килограма!

Осим што су неизоставни део балансиране исхране, разне врсте воћа и поврћа одлични су савезници доброг здравља. На листи њихових супермоћи су и јачање костију, заштита од хроничних болести и одржавање ума младим.

Најновија истраживања показују да поједине врсте, попут озлоглашеног кромпира или пасуља, насупрот дубоко увреженом мишљењу, помажу у борби против вишка килограма и при покретању метаболичких процеса у организму.

Јесте, слатка је и то значи да у њој има шећера, али само једна крушка садржи 15 одсто препоручене доневне дозе влакана. Резултати истраживања показују да су жене које су јеле три крушке дневно уносиле мање калорија од оних које нису конзумирале ту благотворну воћку.

И заборавите на љуштилицу, управо у зеленожутој кори се налази влакнасто благо!

Једна од неколико врста махунарки које треба уврстити на листу за куповину је шарени пасуљ.

У њему су залихе протеина и влакана, и то више од пет грама по порцији.

Једна шоља белог пасуља садржи скоро четири грама здравих угљених хидрата који су одличан помоћник брзог метаболизма.

Банане су неизоставна намирница када говоримо о храни која поспешује сагоревање масних наслага.

Жути плодови средње величине ће вас заситити и убрзати метаболичке процесе у организму, што је изузетно важно онима који желе да се отарасе масних наслага.

Љубитељи коштуњавих плодова не морају стриктно да се држе бадема.

Пињоле, такође, садрже масне киселине које користе срцу, моментално елиминишу осећај глади и утичу на сагоревање масних наслага са стомака.

Уз само 95 калорија на 80 пињола, можете уживати у њима без гриже савести.

Истина, кромпир је богат угљеним хидратима, али вас засити три пута више него иста количина белог хлеба.

Док вас уљуљкава у осећај ситости, ова корисна намирница вам помаже да сагорите масти нагомилане на проблематичним местима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи