Читај ми!

Лимунада освежава и лечи

Нећете моћи да сакријете да уживате у лимунади јер је она непријатељ токсина, па ће кожа бити здрава и блистава. Ароматични напитак одлично делује на целокупно здравствено стање, јача имунитет, олакшава дисање, подстиче варење и освежава дах. За освежавајуће, а здраво летње пиће, мешавини воде или чаја и сока од лимуна додајте само мед.

Током врелих летњих дана лимунада враћа снагу и чува здравље. Осим што освежава, овај укусни напитак повољно утиче на здравље, јер је препун витамина Ц.

Ако сте велики љубитељи мешавине воде или биљног чаја и свежег сока од лимуна покушајте да не користите шећер, али ни вештачке заслађиваче већ додајте само мало меда.

Лимун садржи пектин, који је одличан у сузбијању апетита. Стручњаци су установили да дијета која се темељи на испијању млаке лимунаде пола сата пре доручка, доводи до губитка вишка килограма.

Без обзира на то што жути плодови овог цитрусног воћа садрже лимунску киселину, она има алкално деловање и смањује ниво киселости у телу.

Осим тога, указују стручњаци, незаслађена лимунада освежава дах и може да ублажи бол и упалу десни.

Не би требало претеривати јер лимунска киселина може да уништи глеђ на зубима, али лек за то је управо разблаживање лимуновог сока.

Нећете моћи да сакријете да уживате у ароматичном напитку јер он помаже и при уклањању токсина из крви, па ће и кожа изгледати лепо, здраво и блиставо.

Топла лимунада олакшава дисање и отклања или ублажава симптоме астме и алергија.

Лимун је богат витамином Ц, који је одличан у борби против прехладе, али и калијумом, који стимулише рад мозга и регулише крвни притисак.

Повећава учесталост мокрења, због чега се токсини мање задржавају у телу, а мокраћни систем остаје здрав.

Лимунов сок може да помогне јетри да произведе жуч, што је неопходно за пробаву, а такође спречава и опстипацију.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи