Читај ми!

Одстранили јој тумор од 23 килограма!

Домаћици из Њу Џерсија успешно је из стомака уклоњен тумор тежине 23 килограма. Када је први пут дошла, изгледала је као да носи тројке, објаснио је доктор Дејвид Дупри.

Након петочасовне операције, хирурзи су у Њу Џерсију отклонили брзорастући малигни тумор тежак 23 килограма из стомака једне жене. Операција јој је била одлагана месец дана, јер није била здравствено осигурана, преносе агенције.

„Она је била мршава женица са великим стомаком. Изгледала је као да носи тројке", рекао је доктор Дејвид Дупри, који је предводио операцију над 65-годишњом женом у "Riverview" медицинском центру у Ред Бенку у Њу Џерсију.

„Била је сва у стомаку", додао је Дупри описујући први састанак са пацијенткињом, која је домаћица из околине Јунион Бича, у Њу Џерсију, и која је тражила да се напише само њено име, Евелин.

Око шест до осам недеља пре него што се појавила у болници, Евелин је осетила нелагодност у абдомену и да њен струк великом брзином отиче, преноси Ројтерс. Помислила је да се, једноставно, гоји.

Пре операције имала је преко 77 килограма, њене ноге су биле отечене, јер јој је циркулација била слаба и дехидрирала је.

„Није била у боловима, али јој је стварно било тешко. Открили смо да је тумор спојен са трбушним зидом. Притискао јој је шупљу вену, највећу вену у телу која снабдева срце крвљу", објаснио је хирург.

„Објаснио сам јој да ће операција бити веома, веома тешка и да можда неће преживети." 

Дупри је рекао да је она затражила медицинску помоћ 4. јуна, неколико дана након њеног 65. рођендана, када је требало да се квалификује за „Медикер", амерички програм за сениоре.

„Разлог зашто она није дошла раније јесте тај што није имала осигурање", објаснио је лекар.

Евелин се још увек, али одлично опоравља од операције у рехабилитационом центру. Нема никаквих компликација.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи