Читај ми!

Вакцина преко фластера?

Примање вакцине у будућности могло би бити мање трауматично искуство јер су научници са Института за технологију у Атланти изумели фластере који ће, верује се, у потпуности заменити игле. Направљени од стотинак „микроигли“ кроз које се вакцина убризгава, фластери ће бити једноставни за употребу.

Научници америчког института у Атланти направили су фластере који би ускоро могли да замене класичне инјекције приликом вакцинисања.

Фластери су већ тестирани на мишевима и показало се да су били ефикасни у случају вакцине против грипа.

Направљени су од стотинак „микроигли" кроз које се убризгава вакцина, а свака од њих има тек нешто више од пола милиметра.

После убризгавања садржаја игле се растопе, а фластер отпадне сам, преноси портал Мој доктор.

До тог значајног технолошког открића дошли су научници Института за технологију у америчком граду Атланти који тврде да су фластери једноставни за употребу и да их могу користити и пацијенти без било каквих медицинских знања или вештина.

Професор Марк Прoсниц, вођа тог истраживања, каже да фластер са разградивим микроиглама може бити у најмању руку једнако добар, ако не и бољи од хиподермичких игала које се сада користе.

Докрор Шин Саливан, један од сарадника на овом истраживању, истиче да се нада да ће једног дана људи добијати фластере поштом и да ће моћи сами да их користе код куће.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи