Читај ми!

Ево најздравијег оброка!

Лосос, хлеб од неколико житарица, вариво од пилетине и сочива са мешаним поврћем и слаткиш од млека представља идеалан оброк. Британски стручњаци до најздравијег оброка дошли су анализом 4.000 здравствених тврдњи и разних других препорука.

Уравнотежен оброк богат корисним материјама, а са минималном количином састојака који праве дар-мар у организму већ дуго је циљ и нутрициониста и свих оних који воде рачуна о здрављу.

Како би створили најздравију комбинацију британски стручњаци за исхрану проучили су 4.000 савета и препорука како лекара, тако и трговинских ланаца којима купцима рекламирају производе.

После детаљне анализе и контроле, избор је сужен на 222 тврдње за које је утврђено да почивају на научним чињеницама.

Затим је на основу њих осмишљен оброк за који се верује да је најздравији који је тренутно могуће направити.

Сачињен од суперхране, такав оброк не само да има заситно главно јело, већ су ту и здраве грицкалице које ће га допунити.

Закључак стручњака је да су неопходне компоненте омега-3 масноће из рибе, које су добре за оптималан ниво холестерола, и фолати пореклом из хлеба направљеног од више житарица богатог влакнима.

На менију би најпре требало да се нађе обичан или димљени лосос, који осим омега-3 масним киселинама, обилује и докозахексаноичном киселином (ДХА) благотворном за артерије, срце и мозак.

Листови зелене салате зачињени хладно цеђеним маслиновим уљем одлични су за одржавање препорученог нивоа холестерола у крви, а јело од пилетине, сочива и мешаног поврћа обезбедиће неопходну количину протеина за изградњу мишићног ткива, као и витамина Б5 који смањује умор и повећава менталну способност.

За оне којима је неопходна и посластица уживаће у млечном пудингу са млевеним орасима украшеним карамел преливом без шећера.

Грицкалице које ће вас одржати ситим између два оброка су ораси (око 30 грама учиниће чудо за еластичност крвних судова) или шејк од мешаног бобичастог воћа којим они са жељом да се отарасе сувишних килограма могу заменити и неки оброк.

Пиће које стручњаци препоручују за хладније време је густа топла чоколада која ће пред спавање добро доћи због умирујућег мелантонина.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи