недеља, 17.06.2012, 12:29 -> 13:10
Загризите наранџасту лепотицу
Витамини, минерали, нешто влакана, не много калорија, врхунски укус и очаравајући мирис. Листа корисних састојака кајсије је прилично дуга због чега нутриционисти то воће називају извором здравља. Пред налетом моћних плодова и вишак килограма повлачи се веома брзо.
Ватрене коже и плишане унутрашњости, кајсија је, без трунке претеривања, воће достојно трона.
Крај пролећа и почетак лета представља рајски период за љубитеље њеног свежег слаткастог укуса, али је сушена доступна током целе године.
Наранџасти плодови не садрже масноће, а обиље витамина чине их ризницом здравља.
Пред налетом моћне кајсије вишак килограма топи се веома брзо, кажу нутриционисти, а своје тврдње заснивају на списку углавном нискокалоричних састојака.
Такође, тело ће вам се захвалити после сваког поједеног свежег плода овог воћа јер ћете унети калијум, гвожђе, нешто влакана, витамине А, Ц и Е и друге за здравље и лепоту корисне материје.
Наранџаста лоптаста лепотица одлична је у компоту, мармелади, сирупу, али је свежа, ипак најбоља, јер тако организам успе да искористи највише хранљивих и важних материја.
Ипак не би требало претеривати с количином јер киселина коју ово воће садржи може надражити осетљивији стомак, савет је стручњака.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 3
Пошаљи коментар