Читај ми!

Неверни мужеви имају веће шансе за инфаркт

„Шврљање“ за време брака може бити фатално по мушкараца. Мужеви који се виђају са љубавницама имају веће шансе да се суоче са неком од озбиљних кардиоваскуларних болести па и инфарктом.

Мушкарци који варају своје супруге имају веће изгледе да претрпе инфаркт од оних који остају верни, показало је ново италијанско истраживање објављено у часопису Journal of Sexual Medicine.

Изненадна смрт при полном односу чешћа је у односу мушкарца и љубавнице, него у односу са супругом, али тачни разлози нису познати, наводе научници који као могућа објашњења овог феномена наводе грижу савести, стрес због скривања везе или напоре који иду уз захтевнију млађу љубавницу, укључујући излагање екстравагантнијој храни и пићу.

Веза између брачног неверства и срчаних проблема обрађена је у оквиру истраживања у којем су научници Универзитета у Фиренци проучавали постојеће податке о учинцима брачне невере.

Користећи термине „невера" и „ванбрачна веза" анализирали су учесталост и околности срчаних удара код мушкараца па су утврдили да су срчани удари, укључујући оне са смртним исходом, релативно ретки у браку, али чешћи у ванбрачној вези.

„Неверство код мушкараца је повезано с већим ризиком од тешких кардиоваскуларних инцидената", рекла је вођа истраживања докторка Алесандра Фишер додајући да је „могуће да тајни однос у непознатом окружењу може значајно да повећа крвни притисак и број откуцаја срца што доводи до повећане потражње за кисеоником".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи