Читај ми!

Кинези праве гел против сиде?

Стручњаци из најмногољудније земље на свету саопштили су да су пронашли агенс који блокира ХИВ вирус и који би требало да буде развијен у гел. На тај начин људи би поред кондома добили још једно алтернативно средство сексуалне заштите.

Кинески научници саопштили су да су пронашли агенс који блокира ХИВ вирус (Human immunodeficiency virus) и који би могао да буде развијен у гел.

Овај гел би ограничавао преношење сиде сексуалним путем, преноси АФП.

Реч је о молекулу ТД-0680 који онемогућава да вирус сиде продре у људске ћелије, истичу истраживачи Хонконшког и Нанџиншког универзитета, а преноси АФП.

Џивеј Чен, директор Института за сиду при Хонконшком универзитету, истиче да би коришћењем микробицида у облику гела, који би садржао ТД-0680, људи стекли алтернативно средство заштите од заразе ХИВ вирусом, поред кондома.

Показало се да је ТД-0680 неколико пута моћнији против тог вируса од еквивалентног средства „маравирок", које производи компанија „Фајзер", а одобрила га је Управа за храну и лекове САД (ФДА).

Сматра се да је секс без заштите одговоран за више од 90 одсто случајева заразе ХИВ вирусом у Кини.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи