Читај ми!

Танга као расадник бактерија

Омиљене међу женама, танга гаћице, које су више пута показивале своју практичну страну, носе са собом и ону мање привлачну. Осим што су потенцијални преносилац бактерија, оне могу изазвати иритацију коже, микрочиреве и хемороиде, те их се, према савету стручњака, треба клонити.

Од деведесетих година када су први пут стекле популарност, танга гаће постале су омиљени комад женског рубља који је оцењен као изузетно практичан, јер се не оцртава испод танке и провидне одеће.

Ипак, као и већина ствари, и танга, поред добре, имају и лошу, мање привлачну страну.

Овакав веш је, сматрају стручњаци, нарочито погодан за развијање разних инфекција.

Танак материјал од којег су направљене и начин на који се носе изузетно погодују развоју бактерија.

Наиме, задња страна, ових тако популарних гаћица, позиционирана је баш изнад ануса чиме је директно повезана са вагином и уринарним трактом, те је потенцијални преносилац бактерија.

Ипак, оно што је вероватније када је реч о овом моделу веша јесте чињеница да може да изазове појављивање микрочирева или пукотина на кожи између ануса и вагине, као и иритацију коже која је у поменутом делу веома осетљива.

Једно од ретких истраживања спроведених на ову тему у Великој Британији изнедрило је закључке по којима ношење танге може изазвати бактеријске вагиналне инфекције, хемороиде, пукотине на осетљивој кожи ануса, као и повећати ризик од полно преносивих болести између оних који можда тај веш размењују.

Колико год биле примамљиве, савет стручњака је да им треба одолети и свести њихово ношење на минимум, и то само у посебним приликама.

За оне даме које се тешко одричу овог веша, препоручује се да купују моделе који су направљени од природних материјала.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи