Читај ми!

Уске фармерке опасне по здравље

Ношење уских фармерки, нарочито у комбинацији са високим штиклама, може проузроковати утрнулост и бол у пределу бутина. Разлог је притисак који се врши на осетљиви нерв.

Изузетно уске фармерке, популарно назване „скини џинс", можда изгледају лепо, али доктори упозоравају да могу бити опасне по здравље.

Стручњаци тврде да уске фармерке могу проузорковати проблем са нервима који се зове мералгиа параестетика.

У питању је утрнулост или бол у спољном делу бутине који није последица повреде саме ноге, већ нерва.

У комбинацији са високим штиклама врши се велики притисак на нерв који иде кроз бутину. Као резултат, јавља се непријатан осећај пецкања кроз ногу.

„Нерв је код неких људи прилично осетљив на притисак. Било шта што стеже ногу може да проузрокује проблем", објаснио је доктор Џон Ингланд из Америчке неуролошке академије.

Срећом по припаднице лепшег пола, бол и непријатан осећај нису трајни већ престају одмах након ослобађања од проблематичног џинса.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи