Читај ми!

Калорије кобне по памћење

Ризик од губитка памћења у старијој животној доби може бити удвостручен конзумирањем калоричне хране. Резултати новог истраживања говоре да особе старије од 70 година уносе више од 2.100 калорија, што је изнад потребних дневних вредности.

Последњи резултати истраживања спроведеног у САД показују да особе старије од 70 година узимају храном више од 2.100 калорија, преноси портал Витамини.

Они истичу да то скоро удвостручује ризик од губитка памћења или благог когнитивног (сазнајног) оштећења.

То је заправо стање између нормалног памћења и губитка памћења које долази са годинама, као и губитка памћења које се јавља у раној фази Алцхајмерове болести.

Научници су закључили да, што је већа количина калорија која се дневно конзумира, већи је и ризик да памћење ослаби.

Смањењем уноса калорија и вођењем здравог начина живота на једноставан начин се може спречити губитак памћења који долази с годинама.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи