четвртак, 23.02.2012, 18:05 -> 18:14
Уз нар и лепи и здрави
Сочне бобице скривене у црвеном плоду нису само укусна ужина већ извор здравља и лепоте! Стручњаци тврде да нар штити срце и крвне судове, чини зубе лепшим и здравијим, топи вишак килограма.
Упркос томе што нар не добија пажњу попут јабука, поморанџи и других „воћних звезда" реч је о правом драгуљу међу плодовима доступним током хладних дана.
На импресивном списку благотворних састојака овог воћа налазе се витамини Ц и Б5, калијум, влакна, разни полифеноли.
Према тврдњама стручњака, на проблеме са холестеролом, наслагама у крвним судовима и повишеним крвним притиском можемо да заборавимо уколико нар конзумирамо редовно.
На исти начин на који се бори са „талогом" у артеријама, нар без милости штити зубе од штетних наслага испод којих царују штетни микроорганизми.
Фармаколози који трагају за решењима за симптоме артритиса уздају се у неке састојке нара за које је утврђено да смањују упалне процесе, као и ензиме који успоравају пропадање хрскавице.
Нутриционисти подсећају да се најквалитетнији плодови могу купити од септембра до средине марта, а да уколико не волите незгодну грађу нара и напор који морате уложити да бисте дошли до „награде", то јест укусних бобица, купујете искључиво свеж сок без додатог шећера, адитива и осталих додатака.
Уместо „магичних" производа за мршављење на бази нара који ће „за трен ока истопити масне наслаге око вашег струка" боље се упутите на пијацу или у продавницу и набавите оригинал - плодове који су много здравији.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 2
Пошаљи коментар