Читај ми!

На други крај планете за два сата?

Супербрзим авионима, које Михијел Мол планира да пошаље пут неба, биће потребно највише два сата за лет између било које две тачке на планети! Карте за ту летачку авантуру коштаће 60.000 фунти, што је „лоу кост“ понуда у односу на цене „Вирџин галактика“.

Захваљујући свемирским летелицама, путовање од Лондона до Сиднеја могло би да траје краће него путовање возом од Лондона до Манчестера, пише британски Телеграф.

Холанђанин Михијел Мол, власник тима Формуле 1, удружио се са домаћим авио-превозником КЛМ на пројекту који ће извршити револуцију у авио-саобраћају, јер ће увођењем „свемирских авиона" лет између било која два града на планети трајати мање од два сата!

Те летелице биће у стању да развију брзину од 22.500 километара на сат.

Након пробијања звучног зида и достизања висине од око 60 километара, авиони ће гасити моторе и наставити свој успон до висине од 100 километара, да би се потом постепено спуштали до подручја изнад свог одредишта, где ће поново упалити моторе, ући назад у Земљину атмосферу и слетети на аеродром.

Молова „Спејс експедишн Курасао" ће у поређењу са „Вирџин галактиком" британског милијардера Ричарда Бренсона бити права „лоу кост" компанија.

Карте за овај готово свемирски лет ће коштати око 60.000 фунти, што је упола јефтиније у односу на понуду „Вирџин галактика".

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи